Skip to content

SSL-certificaat

Uiteraard heeft onze eigen website het ook, zo’n groen slotje in de adresbalk. In de webwereld noemen we dat een SSL-certificaat. Het betekent dat de complete website extra goed is beveiligd door middel van SSL-encryptie. Dit maakt dat de website moeilijker ‘af te luisteren is’. Bezoekers weten dat ze een website met groen slotje veilig kunnen bezoeken. Google toont websites met een SSL-verbinding hoger in de zoekresultaten dan websites zonder het slotje.

Wettelijk verplicht

In Nederland is het verplicht om persoonsgegevens te beveiligen wanneer je die online verzendt bijvoorbeeld met een contactformulier. Dit is vastgelegd in de nieuwe privacywet (AVG). Een SSL-certificaat is de juiste oplossing om veilig met persoonsgegevens van bezoekers om te gaan. Met een SSL-certificaat weet je als eigenaar van een website zeker dat je voldoet aan de eis die de AVG stelt.

Hogere positie in Google

Google hecht veel waarde aan veilig internet en wil website-eigenaren daarom aansporen hun website veiliger te maken. Websites die veilig zijn geeft Google daarom hogere positie in de zoekresultaten. Op deze manier beloont Google websites met een SSL-certificaat. Hoe hoger je website in de resultaten van de zoekmachine staat, des te meer bezoekers krijgt je website. Een website met een SSL-certificaat maakt internet veiliger, draagt bij aan je vindbaarheid en maakt je website succesvoller.

Meer vertrouwen

Een SSL-certificaat straalt vertrouwen uit en verhoogt daarom de betrouwbaarheid van je website voor bezoekers. Dankzij een SSL-certificaat weten bezoekers dat persoonlijke gegevens op jouw website veilig worden behandeld. Websites met een SSL-certificaat maken gebruik van ‘https://’ in plaats van de standaard ‘http://’ voor de domeinnaam. Een website met SSL-certificaat krijgt daarnaast een groen slotje met daarachter het woord ‘Veilig’. Daar profiteer je van als website-eigenaar. Een SSL-certificaat geeft je bezoekers niet alleen het vertrouwen waar ze naar op zoek zijn, maar levert ook nog eens meer klanten op.

Complete installatie en configuratie

Voor het verkrijgen van een SSL-certificaat verkrijgen voor je domeinnaam, hoef je niets te doen. Wij verzorgen de aanvraag, de gehele installatie en configuratie op de server en wij zorgen ervoor dat alle webadressen (urls) in je website worden omgezet.

Kosten SSL-certificaat

Een SSL-certificaat voor jouw domeinnaam kost € 69,- (excl. BTW) per jaar. Daarnaast worden er ook éénmalige installatie en configuratie kosten berekend van € 99,- (excl. BTW) per website.

Aanvragen

Bent u klant bij ons, maar heeft uw website nog geen SSL-certificaat? Neem dan contact met ons op en vraag hem aan!

×