Skip to content

Beter vindbaar in Google met de Yoast SEO

Yoast SEO is super handig en helpt je om je websitepagina’s te optimaliseren voor de zoekmachines. Je site wordt daardoor beter vindbaar, eindigt hoger in de ranking waarmee je de kans op succes vergroot. De Yoast SEO-module zit standaard bij elke nieuwe websites die wij maken. Je vindt dit hulpmiddel onderaan elke pagina in het CMS van WordPress.

Snippet en slug optimaliseren

Snippet is een kort stukje tekst dat zichtbaar is in de zoekresultaten. Zoals je in de afbeelding hiernaast kunt zien, is het mogelijk om de snippet aan te passen door op ‘Edit snippet’ te klikken. Een snippet bevat een SEO-titel, slug en een meta-description. Wanneer je de tekst gaat aanpassen, zie je meteen live de wijzigingen in het voorbeeld erboven. Bedenk een pakkende SEO-titel en een meta-beschrijving die goed aangeven waar je pagina over gaat. Je ziet vanzelf of de lengte goed is wanneer het balkje onder de tekst groen wordt.

Ook kun je de slug, ofwel de linknaam van je pagina, aanpassen. Tip: houd de link van je pagina of blog altijd relevant, kort en krachtig. Hoe beter de linknaam aangeeft waar je pagina over gaat, des te hoger eindig je in Google

Focus Keyword

Een focus keyword is een relevante zoekterm voor jouw pagina. Een focus keyword hoeft niet één woord te zijn, het mogen ook meer woorden of woordcombinaties zijn. Onder het focus keyword zie je een analyse van Yoast SEO staan.

Analyse

Yoast SEO biedt je een analyse van wat je doet. Zie Yoast SEO als je SEO-assistent die jou helpt met het optimaliseren van je website. Gebruik deze analyse als een checklist voor de optimalisatie van je pagina. Zorg dat alle aspecten groen gemarkeerd zijn.

Deze module is ideaal wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met SEO om de vindbaarheid van je website te vergroten en je online ambities waar te maken. Succes!

×