Ga naar hoofdinhoud

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf geeft ondernemers en bedrijven de mogelijkheid om beter gevonden te worden in Google. Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf account is gratis en het enige dat je er voor nodig hebt is een Google Account.

Wanneer je een Google Mijn Bedrijfspagina hebt aangemaakt heb je de mogelijkheid om meerdere foto’s toe te voegen zodat potentiële bezoekers jouw pand kunnen herkennen en de sfeer alvast kunnen proeven. Dit laatste is vooral erg interessant voor horeca gelegenheden.

Een ander groot voordeel, dat voor elk bedrijf geldt, is het feit dat jouw bedrijf met een Google Mijn Bedrijf account makkelijker te vinden is in Google en Google Maps. Wanneer jij bijvoorbeeld als loodgieter zijnde een Google Mijn Bedrijfspagina hebt en er zoeken mensen in jouw omgeving naar een loodgieter, dan is de kans groot dat jij naar voren komt in de zoekresultaten van Google Maps.

Wanneer jouw bedrijfsvermelding te zien is op de zoekresultaat-pagina’s van Google krijg je meteen een stukje extra exposure. Zo’n kaart valt wel op aan de zijkant van de zoekresultaten, daarnaast kunnen mensen nu makkelijker contact opnemen, openingstijden bekijken en geven de foto’s een vertrouwd gevoel.

Aanmaken

Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf om een pagina aan te maken of te wijzigingen.